Kategóriák
Profil
Kosár
0
Kategóriák
Kategóriák
Keresés
Profil
Kosár
-
Kategóriák
Szépirodalom
Szórakoztató irodalom
Gyermek és ifjúsági
Pszichológia
Ismeretterjesztő
Egészség, életmód
Kedvencek
Szépséghibás könyvek
Fülledt akció
Rólunk
PergaPont
PergaMagazin
Újdonságok
Gasztronómia
Egészség, életmód
Gasztronómia
Előző termék
Következő termék
ADJUK MEG A MÓDJÁT!
Nincs raktáron
6 999
Ft
Az Adjuk meg a módját! A 2020-ban megjelent Főzőskönyv „édestestvére” új receptkönyv, új irodalmi szakácskönyv, amelynek egyaránt helye van a konyhában és a nappaliban.
Részletek
Szerző
:
DRAGOMÁN GYÖRGY
Kiadó
:
Magvető
Oldalszám
:
432
Kötés
:
keménytáblás
Kiadás éve
:
2 022
További adatok
Nincs raktáron
A vásárlás után járó Pergapontok:
70 Ft
Kérdés a termékről
Nyomtat
Ajánlom
Csomagajánlatok
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
Idő kell az élmények átéléséhez: ha lassan eszünk, és minden falatnak megadjuk a kiteljesedés lehetőségét, könnyebb kevéssel jóllakni.Főzést tervezgetni szinte jobb, mint főzni, evésre emlékezni szinte jobb, mint enni így kezdődik Dragomán György új könyve, az Adjuk meg a módját! A 2020-ban megjelent Főzőskönyv édestestvére új receptkönyv, új irodalmi szakácskönyv, amelynek egyaránt helye van a konyhában és a nappaliban. Amikor le kellett zárni a Főzőskönyv kéziratát, nagyon bántam, hogy nem fért bele minden, bántam, hogy nem sikerült sehogy sem megírni mondjuk a bárányflekkent, az ájult imámot, a pörköltet, a narancssalátát. Ebben a kötetben végre benne vannak írja a szerző.Az Adjuk meg a módját! kis és nagy evésekről szól, az izgalomról, amit a tervezés és a főzés jelent, a szenvedélyről, ami Dragománt az ételekhez, a konyhához, a kémiai folyamatokhoz, a konyhai eszközökhöz, technikákhoz, alapanyagokhoz fűzi, és legfőképp az örömről, amit az együttlét, a közös étkezés jelent. Családi történeteket, hol vicces, hol szívbe markoló novellákat, irodalmi szemelvényeket és persze jobbnál jobb recepteket olvashatunk, megtudhatjuk, mi közük a druidáknak a padlizsánhoz, az omlettnek a jazzhez, a durumlisztnek a bronzhoz, a burgonyának az obszidiánhoz, mitől marad zamatos a csirkés szendvics, hogy főznek rizottót a szerelmesek, mivel dobjuk fel a vaníliafagylaltot és mivel a krumplipürét, miért érdemes negyedórán át enni egyetlen almát, de még azt is, hogy mi a különbség a maszkatyálás és a macerálás között, mindeközben ráadásul arra is fény derül, ki volt a titokzatos gasztronóm, akinek pályája majd három évtizede az Eötvös Collegium konyhájában indult.
Adatok
ISBN
:
9789631441703
Nyelv
:
Magyar
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Könyvek ebben a témakörben
Árukereső.hu
Szépirodalom
Szórakoztató irodalom
Gyermek és ifjúsági
Pszichológia
Ismeretterjesztő
Egészség, életmód
Kedvencek
Szépséghibás könyvek
Fülledt akció
Rólunk
PergaPont
PergaMagazin
Újdonságok
Belépés
E-mail
Jelszó
Belép
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszavamat
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az
Adatkezelési tájékoztató
ban talál.
Működéshez szükséges cookie-k
Marketing cookie-k
Analitikai cookie-k
Cookie-k személyre szabáshoz
Beállítások
Elfogadom